Olin Classroom Renovation – Colby College

Flexibility was key in this design for a classroom renovation on the lower level of the Olin Science Center at Colby College on the Waterville Maine Campus. Formerly an isolated library study room, Colby wanted a classroom that engaged with the surrounding hallway, lecture hall, and nearby computer lab.

A pair of new, angled walls define the new classroom space and projection booth for the lecture hall. A large glass window looks onto the common space between, activating the shared corridor, which now offers areas for small group meetings or private study. The classroom itself is designed to be omnidirectional with the possibility for moveable partitions and configurations that allow for a variety of learning experiences. The project is wrapping up construction and set to open for the 2019-2020 school year.

Client  |  Colby College

Location   Waterville, Maine